Amasya Üniversitesi Tabiatı Fenle Çözümleyenler Kulübü tarafından organize edilen ‘Metaverse; Arttırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Konularının Eğitimde Kullanılmasının Olumlu ve Olumsuz Yanları Konulu Münazara’ etkinliği gerçekleştirildi.
Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe akademik, idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Münazara öncesi Sanal Gerçeklik (SG), Arttırılmış Gerçeklik (AG) ve Metaverse hakkında genel bilgiler sunan Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu, Sanal Gerçekliğin bilgisayara dayalı, etkileşimli ve çoklu ortam teknolojisi iken Arttırılmış Gerçekliğin dijital materyallerle oluşturulan nesnelerin gerçek dünyada bir noktaya yerleştirilmesi, akıllı telefon, tablet gibi cihazlarla bu nesnelerin yansıtılması olduğuna vurgu yaptı. Karamustafaoğlu konuşmasını, sürükleyici bir 3D sanal ortam olan Metaverse dünyasının oluşmasında SG ve AG kavramlarının etkili olduğunu belirterek her üç kavrama ilişkin görsel örnekler sunarak tamamladı.
Konuşma sonrası moderatörlüğünü Doç. Dr. Salih Değirmenci’nin yaptığı “SG, AG ve Metaverse kullanımı eğitime olumlu mu, yoksa olumsuz mu etkisi olur?” konulu münazara ile devam edildi. Münazara, salonu dolduran tüm izleyicilerin jüri olarak alkışlarının çıkardığı sese dayalı desibel ölçümü sonrasında her iki fikri savunan grupların berabere kalması ile sonlandı.
Münazara sonrası Dr. Gökhan Sontay, SG, AG ve Metaverse ders materyalleri bağlamında örnekleri izleyicilere sunarak, arzu eden izleyicilere Metaverse gözlük deneyimi sağladı.
Etkinlik, katılımcı öğretim üyeleri ve öğrencilere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Amasya Üniversitesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü